Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2013

Pembantu Dikehendaki

Assalamualaikum

Saya memerlukan 1 orang pembantu bagi tugasan yang akan diberikan.

Syarat Kelayakan:
Pelajar UiTM PerlisMahir dalam menggunakan perisian Microsoft Excel dan SPSSMampu menyelesaikan tugasan dalam tempoh yang ditetapkanBerdisiplin dan amanah
Deskripsi tugasan: Memasukkan data (Key-in) ke dalam MS Excel dan SPSS
Upah: RM20
Kepada sesiapan yang berminat boleh menghubungi saya. Sekian.

7 sebab kenapa kita perlu Berjaya dan Kaya

Ptg tadi saya menerima message berikut melalui WhatsApp dari seorg anak murid saya. Fikir2kan:

7 sebab kenapa kita perlu Berjaya dan Kaya
1. Bila Ibubapa anda masih belum MAMPU menunaikan Rukun Islam ke-5 iaitu Menunaikan Haji, siapakah yang akan membantu menunaikan hajat & impian mereka?

Tergamakkah kita berkata,"aku pun tak ade duit"

2. Bila Ibubapa anda perlukan duit untuk meneruskan sisa2kehidupan mereka, untuk makan sesuap nasi, seteguk air, siapa yang akan menanggung mereka?

Tergamakkah kita berkata,"aku pun tak cukup makan."

3. Bila Ibubapa anda sakit, siapa yang akan uruskan bil2 klinik, hospital & kos perubatan mereka? Adakah kita hanya perlu pejamkan mata dan pekakkan telinga? Mereka tidak pernah meminta2 dari kita kerana mereka sangat memahami keadaan kita tetapi kita memahami kah keadaan mereka.

Tergamakkah kita berkata,"aku ada banyak hutang nak kena bayar bulan ni."

4. Bila Ibubapa anda bersedih kesunyian, tiada anak2 datang menjenguk...siap…

Jadual Pensyarah Sept 2013 - Jan 2014